koztereklogo-80x80

Locația: Odorheiu Secuiesc

Suprafața: 307 mp

Data: 2017

Beneficiar: Kaufland România

Proiectant general: EGT LANDSCAPE

Antreprenor: EGT LANDSCAPE

before

Înainte

Am fost invitați să amenajăm spațiul verde neutilizat în imediata vecinătate a supermarketului Kaufland și să o transformăm într-un teren de joacă.

Deși zona aparține supermarketului, acesta poate fi utilizat de publicul larg, la fel ca orice spațiu de joacă situat în centrul orașului.

Spațiului nu i-a fost atribuit anterior nici o funcție anume, doar câțiva copaci l-au făcut să nu arate chiar atât de neglijat. Spațiul este înconjurat de clădirea magazinului, parcarea și o cale pietonală.

După

Amenajarea

Scopul nostru a fost amenajarea unui teren de joacă unic, conform standardelor înalte de calitate, ținând cont de aspectele legate de amplasament. Am fost entuziasmați de această provocare: proiectarea și amplasarea pavajului, elementelor și a mobilierului public a întâmpinat dificultăți deoarece erau relativ mulți copaci comparativ cu dimensiunile reduse ale locației, iar îndepărtarea lacestora nu era justificată. Ne-am străduit ca terenul de joacă să fie ușor accesibil și transparent în același timp și să asigure distracție plăcută celor mici. În plus, a trebuit să ținem cont și de necesarul de spațiu pentru utilizarea echipamentelor de joacă de către copii respectiv ca spațiul de joc rămas să fie un întreg și spațios în măsura în care dimensiunea acestuia permite.

Utilizarea suprafețelor de absorbție a șocurilor a reprezentat un criteriu de bază (nisip, pietriș ornamental, scoarță, cauciuc), iar în ceea ce privește plantele, am folosit soiuri bogate și colorate care sunt rezistentă în același timp și nu necesită multă întreținere.

Locația lipsită de funcționalitate s-a transformat într-un teren de joacă prietenos și intim, umbrit cu copaci, unde copiii și supraveghetorii lor se pot relaxa înainte de și în timpul cumpărăturilor.

“Oameni de treabă, muncitori, consecvenți, simpatici și serioși care realizează proiectele la cel mai înalt nivel de competență. Felicitări!”

Lőrinczi Enikő

"Ingineri și arhitecți foarte extraordinari, o echipă excelentă, care fac treabă bună cu rezultate bune! Mulțumim"

Biró Szidónia

După cum lucrează firma EGT Landscape se vede foarte clar că le place ceea ce fac, și nu se rezumă doar la proiectare dar și execută lucrările cu professionalism. Nu le este frică să se murdărească nici pe mâini. Când ne-am apucat de amenajarea grădinii incubatorului de afaceri am sperat ca rezultatul final să fie super. Însă nu ne-am gândit că din niște tufișuri și buruiene se poate realiza o minunăție ca asta. Ne-a plăcut mult acest proiect, și de atunci ne place și de EGT!

Szakács-Paál István, Harghita Business Center

"Așteptându-ne la un miracol... Odată cu echipa tânără și dinamică EGT Landscape miracolul a intrat și pe poarta noastră. Exact cum se aude. Au făcut din curtea noastră plină de dâmburi, noroi și lut o grădină a zânelor. Profesionalismul lor a fost evident chiar la prima întâlnire. Din informațiile furnizate, poze și preferințe de flori au realizat un plan care a inclus tot, chiar și ceea ce noi n-am fi reușit să exprimăm prin cuvinte. În timpul execuției au dat dovadă de lucru în echipă și multă atenție, iar efortul lor a rezultat într-o grădină de vis din care nici copiii și nici adulții nu prea vor să intre în casă. Profesionalismul lor s-a văzut nu doar pe parcursul execuției dar și în lucrările ulterioare de mentenanță. Este o echipă de experți cu rezultate excepționale. Vă mulțumim! "

Familia Palfi