koztereklogo-80x80

Elhelyezkedés: Székelyudvarhely 

Terület: 307 négyzetméter

Dátum: 2017  

Megbízó: Kaufland Románia 

Generál tervező: EGT LANDSCAPE  

Kivitelező: EGT LANDSCAPE

before

Előtte

Jelen esetben egy, a Kaufland áruház közvetlen szomszédságában elhelyezkedő kihasználatlan zöld terület benépesítésére, játszótérré alakítására kaptunk felkérést.

Bár a terület az áruházhoz tartozik, ugyanúgy közhasználatnak van kitéve akárcsak egy, például a városközpontban elhelyezkedő játszótér.

A helyszínnek előzőleg nem volt különösebb funkció tulajdonítva, elhanyagoltságán csak az ott növekedő facsemeték lendítettek egy keveset. Határait az áruház épülete, annak parkolója és egy gyalogos út képezte.

Utána

A kivitelezés

A tervezés során célunk volt, hogy a helyszíni szempontokat figyelembe véve egy egyedi, szabványoknak megfelelő, kiváló minőséget képviselő játszóteret hozzunk létre. Lelkesen vágtunk bele a kihívásba : a burkolatok, játszóelemek valamint a köztéri bútorzat megtervezése és elhelyezése bizonyos korlátokba ütközött, ugyanis a fák, a helyszín kis méretéhez képest viszonylag nagy létszámban adottak voltak, eltávolításuk pedig nem volt indokolt. Arra törekedtünk, hogy a játszótér egyszerűen megközelíthető, ugyanakkor átlátható legyen és élményszerű időtöltést biztosítson. Mindemellett figyelembe kellett vennünk a játszótéri berendezés használatához szükséges térigényt és hogy a fennmaradó játékfelület összefüggő és amennyire a terület mérete engedi, tágas legyen.

Az ütéscsillapító felületek alkalmazása alapkritérium volt  (homok, gyöngykavics, fakéreg, gumi),  növények tekintetében pedig az alacsony fenntartást igénylő, szívós, ugyanakkor szín és formagazdagságot bemutató fajtákat használtunk.

A korábban funkció nélküli helyszín egy barátságos, bensőséges, lombkoronával árnyékolt oázisszerű játszótérré alakult, ahol a gyerekek és kísérőik vásárlás előtt és közben egyaránt kikapcsolódhatnak és megpihenhetnek.

“Talpraesett, dolgos, következetes, kedves és komoly emberek, akik a legmagassabb szinten kivitelezik elgondolásainkat, elgondolásukat. Gratula nekik!”

Lőrinczi Enikő

"Nagyszerű tervezők, nagyszerű csapat, kiváló munka és eredmény! Köszönjük szépen "

Biró Szidónia

"Az EGT Landscape munkatársainak hozzáállásán látszik, érződik hogy szeretik, amit csinálnak, és nem csak terveznek, hanem profin is kiviteleznek. Nem félnek összesározni a kezüket sem. Amikor nekifogtunk az inkubátorház kertjének megszépítéséhez, reméltük, hogy szuper lesz a végeredmény. De azt, hogy ilyen szépet ki lehet hozni ebből a bokor és gazgyűjteményből... hát azt pont nem. Szívünk csücske volt ez a projekt, és azóta az EGT is!"

Szakács-Paál István, Harghita Business Center

"A csodára várva... Az EGT Landscape fiatal és dinamikus csapatában a csoda besétált az udvarunkba. Szó szerint. Dimbes-dombos, agyagos és sáros udvarunkat tündérkertté alakították. Szakmaiságuk már az első találkozás alkalmával nyilvánvaló volt, hisz az általunk megadott információkból, képekből és virágválasztásokból olyan tervet készítettek, amibe minden benne volt. Az is, amit mi nem tudtunk volna szavakba önteni. A kivitelezés során összehangolt csapatmunkát és sok odafigyelést tapasztaltunk, aminek a végeredménye az a hely lett, ahonnan gyerek és felnőtt egyaránt nehezen jön be a házba. A profizmusuk nem a csak a kivitelezés során, hanem az utókövetésben, utómunkákban is meglátszott. Profi csapat, kiváló eredményekkel. Köszönjük! Pálfi család"

Pálfi család