A kerttervezésről

A tervezés mindig az ott élő emberek megértésével kezdődik, hogyan akarnak élni a térrel, és mi az, ami számukra fontos, kiemelendő. Hogyan szeretnék érezni magukat, amikor ezekben a terekben (például egy magánkert „Nappalijában”) vannak jelen. Ezt követően felmérjük a hely adottságait, majd elemezzük azokat. Egy félreeső erdő vagy nyílt kilátás? Esetleg szűkös, behatárolt tér? Ezekből az adatokból kell kiszűrnünk, hogy hogyan tisztelhetjük leginkább a hely varázsát.

Csapatunk teljeskörű szolgáltatást nyújt úgy önkormányzati és vállalati, mint magánmegrendelők számára.

Tervezési feladataink  a vázlat-, koncepció- és látvány- valamint az engedélyezési terveken keresztül a kiviteli tervekig terjednek.

Magánkertek, intézménykertek (óvoda udvar, iskola udvar, ipari területek, stb.) , település fejlesztések szakmai előkészítésében vállalunk szakértői szerepet.

kerttervezes01
kerttervezes02

Magánkertek tervezése

Feladatunk, hogy klienseink döntési horizontját kitágítsuk, és az ebben való tájékozódást megkönnyítsük. Ehhez a területben rejlő, kiaknázható lehetőségek, a szakszerű megoldások és az egyéni elképzelések összehangolása szükséges, hogy a részletek, a tér épített elemei és az élő növényegyüttesek egyaránt egyedi módon a helyszínre szabva jöhessenek létre.

Helyszínelés

Az első lépés a  helyszín bejárásával egybekötött térvizsgálat, mely alkalmat ad az elképzelések megbeszélésére.

kerttervezes3
krttervezes4

Egyeztetések

Fontos a megbízói és a szakmai szempontok összhangba kerülése, ezért a tervi elképzelések az esetek nagy részében találkozók és egyeztetések sorozata révén alakulnak ki.

Tervezés

Helyszínrajzok, 3D-s látványképek és részlettervek kidolgozása –  a tervegyeztetés során kialakult ötleteket műhelymunkánk során tervi formába öntjük, így a kivitelezés pontos tervi megalapozással indulhat.

muvezetes
tervezes

Átadás

A tervdokumentáció átadása – a tervlapokat, látványtervet és költségbecslést tartalmazó dokumentáció, igényekhez illesztett tartalommal, nyomtatott és/vagy digitális formátumban kerül megrendelőink tulajdonába.

Művezetés

Tervezői művezetés – elősegítjük, hogy a kivitelezés során a tervben rögzített módon és minőségben valósuljon meg a projekt.

kerttervzses5