Kensington Ltd

Elhelyezkedés: Székelyudvarhely, Tábor negyed

Terület: 488 négyzetméter

Dátum: 2017

Megbízó: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Generál tervező: EGT LANDSCAPE

Kivitelező: EGT LANDSCAPE

tabornegyedi

Előtte

A városi Megújuló játszótereink projektprogram elsőként a Tábor negyedi játszótér felújítását tűzte ki célul.

A régi, vasból készült játékelemeken több generáció felnőtt már, ezért természetes, ha sokak számára nosztalgikus hangulatot teremtenek a lakónegyedekben, ugyanakkor a rohamosan fejlődő világunkban éppen időszerű volt a játszótér korszerűsítése modern és barátságos játékelemekkel, kialakítva egy természetközelibb teret.

 

Utána

A kivitelezés

A szűkös telekhatárok nem hagytak túl nagy teret az új elemek sokaságának, csapatunk mégis arra törekedett a tervezés során, hogy minél sokszínűbb termékskálával dolgozzon és minél több korosztályt megmozgasson. A különböző mozgás- és képességfejlesztő mászókák és csúszdával ellátott tornyok mellett helyet kapott a gyermekek nagy kedvenceként számon tartott fészekhinta, valamint a kreativitást és az alkotói szellemet képviselő homokozó is.

A mozgásra vágyó nagyobbak számára az asztalitenisz kitűnő választásnak bizonyult, aki viszont egy kis agytornára vágyik kültéri sakk asztal áll rendelkezésére. A játékelemek védőzónáit gumiburkolatok és gyep teszi biztonságossá. A játszótér köré öntözőrendszerrel ellátott sövényt és dísznövényeket telepítettünk, melyek a szépségük mellett oxigéndúsabb környezetet biztosítanak. A fenntartás megkönnyítése és az esztétika érdekében díszkaviccsal borítottuk az ágyásokat.

A szülők, nagyszülők kényelmes padokon pihenhetnek és figyelhetik utódaik önfeledt futkározását és közösségi életét!

“Talpraesett, dolgos, következetes, kedves és komoly emberek, akik a legmagassabb szinten kivitelezik elgondolásainkat, elgondolásukat. Gratula nekik!”

Lőrinczi Enikő