Asigurăm amenajarea completă a spațiilor verzi

După examinarea în amânunt a planurilor și locației ne putem apuca de amenajarea spațiului verde, ceea ce constă dintr-o procedură de lucru complexă alcătuită din mai multe stadii, unde este nevoie de cooperarea mai multor specialiști pentru asigurarea execuției în condiții dinamice și logice.

Terasări și decopertări teren

pacsirtahotel01

Reprezintă primul pas al amenajării și stă la baza lucrărilor ce vor fi executate în continuare. Fie vorba de realizarea unor sisteme de drenaj, ziduri de sprijin sau terase, de fundația diferitelor suprafete  sau fertilizarea solului, eventual de schimbarea stratului superior al acestuia, terasările sunt indispensabile pentru continuarea lucrărilor.

Terasările merg mână-n mână cu stabilirea locului de amplasare al instalațiilor de apă, canalizare și electrice, respectiv cu pregătirea terenului pentru sistemul de irigații și iluminat.

Pavele

Cel de al doilea factor important al amenajării constă în montarea pavelelor. Fie vorba de drum asfaltat, trotuare cu pietre cubice sau de pavaj, pietre de diferite dimensiuni sau pavele cauciuc la spații de joacă – alegerea tipului, culorii și texturii contribuie în mare măsură la imaginea grădinii.

Lucrările sunt întotdeauna executate de specialiști în domeniu care încearcă să realizeze proiectele în colaborare cu arhitectul peisagist.

csapatunkegt

Ziduri de sprijin și terase

tamfalak

De multe ori avem de a face cu terenuri, curți sau grădini cu diferențe mari de nivel, unde în funcție de dotarea locației, terasarea sau construirea unor ziduri de sprijin poate oferi o soluție foarte bună. Amenajarea terenurilor în pantă începe cu săpături și continuă cu consolidări. În funcție de pantă pot fi amenajate mai multe terase una peste alta. Trecerea dintre terase aflate la înălțimi diferite se face prin pante abrupte, scări sau pereți de sprijin.

Ținând cont de stilul, caracteristicile casei și a grădinii, zidurile de sprijin pot fi din:

  • pietre puse una pese alta fără mortar sau din pietre așezate în mortar
  • cărămizi
  • lemn, fie din grinzi, bușteni, pari. Tratarea adecvată a materialului lemnos este foarte importantă pentru asigurarea durabilității.

Sisteme de irigații

Proiectara grădinii este urmată de proiectarea sistemului de irigații pe baza cărora stabilim elementele principale ale sistemului: corpuri de udare, robinete, conducte de apă și electricitate. Urmează săparea șanțurilor pentru țevi și montarea efectivă după ce toate elementele sunt așezate la locul lor: conducta principală, țevile secundare, rețelele electrice, racordurile, ventile magnetice, puțuri pentru supape, dispozitiv de control, senzor de ploaie, corpuri de udare.

Tevilor de irigare prin picurare sunt așezate doar după așezarea plantelor.

Odată cu punerea în funcțiune verificăm funcționarea sistemului, înlăturăm eventualele defecțiuni și resetăm unghiul de stropire al corpurilor de udare.

16

Plantări arbori, arbuști și flori

novenytelepites

După stabilirea locului și formei straturilor de plante ornamentale urmează plantarea pomilor, arbuștilor, tufelor, coniferelor și culturilor perene. Dacă fertilizarea solului nu a avut loc în timpul lucrărilor premergătoare, vom lua măsurile necesare pentru optimizarea solului, asigurând un strat fertil de 20-30 cm, în funcție de necesitatea plantelor.

Pietriș și scoarță decorativă

În vederea sustenabilității recomandăm adesea acoperirea straturilor cu folie geotextil, respectiv aplicarea unui strat de doar câțiva centimetri de pietriș ornamental sau scoarță decorativă, care sunt foarte avantajoase din punct de vedere estetic.

Însămânțare gazon

Aceste lucrări încep cu pregătirea solului, astfel încât semințele de gazon să intre în solul fertil nivelat cu grebla. În condiții normale (temperatură, umezeală) germinația gazonului durează aproximativ 2-3 săptămâni, pe când cu rulourile de gazon curtea poate fi înverzită într-o singură zi.

gyepesites

Sisteme de iluminat în grădină

kertivilagitas

Corpurile de iluminat exterioare, LED-urile așezate în pavaj contribuie la atmosfera grădinii la fel ca și plantele sau mobilierul.

Finalizarea sistemului de iluminat integrat este întotdeauna un proces de durată, deoarece locul instalațiilor electrice trebuie stabilit chiar la început, dar iluminările LED integrate trebuie avute în vedere și la montarea pavajului, ridicarea zidului de sprijin precum și la plantare în special dacă sunt amplasate lămpi care luminează plantele. De multe ori se întâmplă să fie amplasate lămpi în gazon, astfel putem afirma că instalarea sistemului de iluminare durează pe tot parcursul execuției lucrărilor de amenajare.

Mobilier pentru grădină

Fie vorba despre bănci, mese sau șezlonguri, aceste elementele conferă o atmosferă atractivă grădinii.  Asigurăm aprovizionarea, montarea sau chiar fabricarea mobilierelor de grădină.

În timpul amenajărilor ne străduim să implementăm proiectele elaborate de arhitecții noștri peisagiști.

Firma noastră dispune de un parc de echipamente bine dotat care contribuie în mare măsură la execuția rapidă și eficientă a lucrărilor.

kertibutorok

În timpul amenajărilor ne străduim să implementăm proiectele elaborate de arhitecții noștri peisagiști. Firma noastră dispune de un parc de echipamente bine dotat care contribuie în mare măsură la execuția rapidă și eficientă a lucrărilor.