Kensington Ltd

Locația: Odorheiu Secuiesc, str. Beclean

Suprafața: 10112 mp

Data: 2016-2018

Beneficiar: Primăria Odorheiu Secuiesc

Proiectat de: EGT LANDSCAPE

Antreprenor general: ING SERVICE

kipikopo-elotte

Înainte

După finalizarea noii clădiri a grădiniței Kipi Kopi din cartierul Bethlen, Odorheiu Secuiesc, ni s-a cerut să proiectăm curtea și grădina acesteia de aproape 1 hectar. Locul înconjurat de dealuri, aproape de natură ne-a dat o sumedenie de idei. Am vrut să proiectăm ceva marcant, care are scop educativ și poate invoca farmecul copilăriei petrecute în grădiniță, chiar și după mulți ani.

Unul dintre aspectele principale ale proiectării a fost amenajarea unei grădini unde copiii pot cunoaște mai îndeaproape mediul lor înconjurător. Divizarea grupurilor de vârstă se bazează pe forma unei ramuri, cu 4 frunze. Cele 4 spații de joacă includ o gamă bogată de elemente complexe pentru dezvoltarea copiilor.

După

Amenajarea

Conceptul proiectului se bazează pe cele 5 simțuri, prin urmare în grădină se regăsesc mai multe tipuri de materiale. Aleile sunt realizate din lemn, pietriș și pavaje, iar suprafețele de protecție împotriva căderii sunt făcute din nisip și din pavele cauciuc. Culorile calde, cum ar fi roșu, portocaliu, galben stimulează simțurile și activitatea, din acest motiv în apropierea terenului de joacă am plantat flori colorate, în timp ce culorile reci cum ar fi albastru si violet împodobesc zonele liniștite și de odihnă. Dinamismul este accentuat prin plantele cu textură moale care atrag diferite insecte și fluturi. Plantele cu o textură mai interesantă, cum ar fi cele cu suprafețe netede, aspre sau mătăsoase stimulează la atingere. Parfumul a fost introdus prin plante medicinale și aromatice plantate în interiorul locurilor de joacă. Sunetul este generat de vântul care mișcă frunzele sau șuieră prin iarba ornamentală. Aromele sunt oferite de roadele arbuștilor de fructe, legume și ierburi aromatice.

În procesul de selectare a echipamentelor de joacă am dorit să punem la dispoziția copiilor nu numai jucării și forme gata făcute, ci și elemente care datorită imaginației lor pot fi folosite în mai multe scopuri și pentru jocuri diferite. Curtea oferă un mediu plăcut pentru adulți, astfel încât părinții și copiii să poată trăi împreună bucuria jocului.

"Așteptându-ne la un miracol... Odată cu echipa tânără și dinamică EGT Landscape miracolul a intrat și pe poarta noastră. Exact cum se aude. Au făcut din curtea noastră plină de dâmburi, noroi și lut o grădină a zânelor. Profesionalismul lor a fost evident chiar la prima întâlnire. Din informațiile furnizate, poze și preferințe de flori au realizat un plan care a inclus tot, chiar și ceea ce noi n-am fi reușit să exprimăm prin cuvinte. În timpul execuției au dat dovadă de lucru în echipă și multă atenție, iar efortul lor a rezultat într-o grădină de vis din care nici copiii și nici adulții nu prea vor să intre în casă. Profesionalismul lor s-a văzut nu doar pe parcursul execuției dar și în lucrările ulterioare de mentenanță. Este o echipă de experți cu rezultate excepționale. Vă mulțumim! "

Familia Palfi