Kensington Ltd

Locația: Odorheiu Secuiesc, str. BarótiSzabóDávid

Suprafața: 717 mp

Data: 2018

Beneficiar: privat

Proiectant: EGT LANDSCAPE

Despre proiectare

În 2017 am fost contactați pentru amenajarea acestei grădini. Casa familială din apropierea centrului orașului se află pe un teren îngust, lung, pe care erau diferențe mari de nivele. Grădina a fost extinsă prin anexarea grădinii alăturate.

Clientul ne-a solicitat să elaborăm  un plan în care grădina extinsă să fie privită ca un întreg, să găsim locul ideal al diferitelor funcții, și să ne străduim la un aspect cât se poate de estetic.

Pe parcursul proiectării a trebuit să avem în vedere că spațiul este mai greu accesibil datorită diferenței de nivel. Am propus lucrări de terasament conform cărora am fi împărțit grădina în mai multe nivele. La cererea clientului am amenajat la intrare o parcare descoperită ceea ce asigură loc de parcare musafirilor. În fața clădirii am prevăzut un carport și o suprafață mică pavată, pe care am înconjurat-o cu plante. Partea inferioară a grădinii este un loc închis, intim potrivit pentru relaxare. Aici se regăsește o suprafață mare de gazon, în mijlocul căreia se află o fântână de grădină. Gazonul este înconjurat de arbuști și pomi înalți, și astfel nu se văd blocurile și alte elemente deranjante. Accesul la pivniță este de asemenea asigurată din grădina de jos.

Am făcut tot posibilul ca grădina să arate cât mai natural, și am avut în vedere acest aspect și la alegerea materialelor. De aceea am folosit pavaje naturale, straturi cu plante ornamentale, suprafețe mari de gazon, pietre și construcții din lemn.

"Așteptându-ne la un miracol... Odată cu echipa tânără și dinamică EGT Landscape miracolul a intrat și pe poarta noastră. Exact cum se aude. Au făcut din curtea noastră plină de dâmburi, noroi și lut o grădină a zânelor. Profesionalismul lor a fost evident chiar la prima întâlnire. Din informațiile furnizate, poze și preferințe de flori au realizat un plan care a inclus tot, chiar și ceea ce noi n-am fi reușit să exprimăm prin cuvinte. În timpul execuției au dat dovadă de lucru în echipă și multă atenție, iar efortul lor a rezultat într-o grădină de vis din care nici copiii și nici adulții nu prea vor să intre în casă. Profesionalismul lor s-a văzut nu doar pe parcursul execuției dar și în lucrările ulterioare de mentenanță. Este o echipă de experți cu rezultate excepționale. Vă mulțumim! "

Familia Palfi