În ce constă o grădină spiralată cu plante aromatice?

Este un ecosistem sustenabil care prezintă numeroase avantaje, cum ar fi eficiența de energie, aspect estetic și utilitate deosebită – în special dacă proprietarul este un maestru în bucătărie.

Oferă un microclimat favorabil pentru plante, iar acestea pot fi folosite din primăvară până în toamnă. Și nu în ultimul rând, vă ajută să grădinăriți în armonie cu natura.

feszuerspiral05
fuszerspiral04

Cum să amenajăm o grădină spiralată cu plante aromatice?

Există nenumărate posibilități și materiale pentru a construi o grădină spiralată cu plante aromatice. Și dacă aveți deja un spațiu însorit cu un diametru de 160 cm, de ce să nu o amenajați? Este nevoie de o cantitate de material nesemnificativ, din care de obicei oricum există un surplus în urma lucrărilor de construcții.

Fundația poate fi umplută cu resturi de materiale de construcții cu un conținut ridicat de var sau agrotextil. Cărămida / piatra folosită pentru construcția acesteia joacă un rol important în păstrarea căldurii, prin urmare plantele nu răcesc nici pe timp de noapte. Se recomandă să țineți cont de orientarea grădinii spiralate, este important să fie amenajată conform traiectoriei soarelui.

Atunci când selectați plantele, trebuie să rețineți că unele necesită mai mult soare, iar altele preferă zone la semi-umbră. La partea de sus a spiralei recomandăm următoarele plante: lavanda, rozmarin, cimbrișor, oregano și măghiran. Mai jos pot fi plantate: mărar, arpagic, cimbru și anason. La baza spiralei sunt indicate plante care necesită multă umezeală, cum ar fi roinița, hasmațuchi sau mentă.

Cum se întrețin?

Întreținerea este foarte simplă, datorită unui microclimat bine pus la punct poate fi întreținută fără probleme doar cu puțină udare.

Din când în când, smulgeți buruienile în doar câteva minute. După ce plantele aromatice acoperă suprafața disponibilă nu va mai fi nevoie nici de îndepărtarea buruienilor.

Plantele aromatice proaspete sunt miraculoase și un lucru este cert, fiecare este bun la ceva.

fuszerspiral06