Kensington Ltd
bethelenijatszoter01
bethelenijatszoter01
bethlenijatszoter02
bethlenijatszoter03

Elhelyezkedés: Székelyudvarhely, Bethlen negyed

Terület: 847 négyzetméter

Dátum: 2017

Megbízó: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Generál tervező: EGT LANDSCAPE

Kivitelező: EGT LANDSCAPE

elote-jatszoter

Előtte

A helyi városi önkormányzat Megújuló játszótereink című programjának köszönhetően a Bethlen negyedi játszótér is korszerűvé válhatott.

A meglévő régi, vasból készült játékelemek a maguk kopott színűkkel és stílusukkal már kevés funkciót tudtak betölteni, hisz a gyermekek színes, fantáziadús világában semmilyen vonzóerővel nem bírtak már sem a kicsik, sem a nagyok számára.

A játszótér a legalapvetőbb európai normákat sem tudta biztosítani, mint például a biztonságos elemek, az elkerített tér. A funkcionálisabb és az intenzívebb kihasználtság érdekében, valamint a térben rejlő lehetőségeknek köszönhetően a játszótér megérdemelten került fel a Megújulók listájára

Utána

A kivitelezés

Egy egészen új koncepció születésének lehettünk szemtanúi. A helyszín adottságait figyelembe véve és a szintkülönbség problémáit kiküszöbölve a tér maximális kihasználtságára törekedtünk úgy, hogy közben minden tekintetben biztonságos és inspiráló környezetben játszhassanak a gyerekek. Az egész területet körülvevő aszfaltozott bicikliút, valamint a díszcserjék és a zöld pázsit mellett haladó sétáló felületek egészen újszerű hangulatot kölcsönöznek. A beépített öntözőrendszer megfelelő mennyiségű vízzel látja el a gyepet és a beültetett ágyásokat, megkönnyítve a fenntartási munkálatokat.

A korosztályok szerinti játékelemek csoportosítása megfelelő szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak anélkül, hogy egymás játékát befolyásolnák. A nagy népszerűségnek örvendő sodronypálya, az érdekes és sokszínű mászó várak, a fészekhinta nem csak a környékbeli gyerekeket vonzza, így a játszótér intenzivitása szinte minden évszakban biztosított.   

“Talpraesett, dolgos, következetes, kedves és komoly emberek, akik a legmagassabb szinten kivitelezik elgondolásainkat, elgondolásukat. Gratula nekik!”

Lőrinczi Enikő