Vállaljuk a kerttervek teljes körű kivitelezését

A tervek és a terep alapos kivizsgálása után elindulhat a kivitelezés, mely egy komplex, több lépésből álló munkafolyamat, ahol különböző szakemberek együttes tudását kell összehangolni a logikus és dinamikus munkamenet érdekében.

Tereprendezés

pacsirtahotel01

A kivitelezés első lépcsőfoka, melyre gondosan odafilgyelve ráépülnek a következők. Legyen szó vízelvezetésről, támfalak és teraszok kialakításáról, a különböző burkolatok alapozásáról vagy talajjavításról, esetleg teljes termőföld cseréről, a megfelelő terepelőkészítés elengedhetetlen a további munkálatok szempontjából.

A tereprendezéssel párhuzamosan folyik a közművesítés: víz- és elektromos vezetékek helyének meghatározása, valamint a terep előkészítése az öntözőrendszer és a világítás számára.

Burkolatok

A kivitelezés második legfontosabb tényezője a járófelületek kialakítása. Legyen szó aszfaltozott útról, macskaköves vagy térkövezett járdákról, különböző méretű lépőkövekről, esetleg a játszósarok alatti gumiburkolatról – típusuk, színük és textúrájuk nagyban hozzájárul a kert koncepciójának alakulásához.

A burkolatok kialakítása mindig hozzáértő szakemberek feladata, akik a tervezővel karöltve igyekeznek a tervek látványképeit megvalósítani.

csapatunkegt

Támfalak és teraszok

tamfalak

Terepmunka során gyakran találkozunk nagy szintkülönbségekkel rendelkező telkekkel, udvarokkal, ahol esettől függően nagyszerű megoldást jelenthet a teraszosítás vagy néhány támfal kialakítása. A lejtős területeket bevágásokkal és feltöltésekkel alakítjuk át. A lejtő meredekségétől függően egymás fölött több terasz kialakítására is szükség lehet. A különböző magasságokban elhelyezkedő teraszok között rézsűkkel, lépcsőkkel vagy támfalakkal teremtjük meg az átmenetet.

A ház és a kert stílusához, jellegéhez igazodva a támfalak készülhetnek:

  • kőből, melyek épülhetnek szárazon, azaz kötőanyag nélkül vagy habarcsba ágyazott kövekből.
  • téglából
  • fából, melyek épülhetnek gerendákból, rönkfából, cölöpökből. Ebben az esetben nagyon fontos a faanyag megfelelő kezelése az időtállóság szempontjából.

Öntözőrendszerek

A kertterv alapján elkészül az öntözőterv, mely alapján kitűzzük a rendszer fontosabb elemeit: szórófejek, szelepdobozok, víz- és elektromos vezetékek. Ezt követően kezdődik az árkok kiásása a vezetékek számára, majd a konkrét beszerelése, amikor minden alkotóelem a helyére kerül: fővezeték, zónavezeték, elektromos vezetékek, csatlakozók, mágnesszelepek, szelepaknák, vezérlő, esőérzékelő, süllyesztett szórófejek. A csepegtető csövek csak a növénytelepítést követően kerülnek a helyükre.

A beüzemelés során zónánként ellenőrizzük a rendszer működését, kiküszöböljük az esetleges hibákat, korrigáljuk a szórófejek szórási szögét.

16

Növénytelepítés

novenytelepites

Az ágyások formájának és helyének kitűzése után kerül sor a fák, cserjék, örökzöldek, sövények, és évelők ültetésére. Ha az előkészítési munkálatok során erre nem került sor, akkor a talaj tápanyagutánpótlására is odafigyelünk, vagy adott esetben 20-30 cm mélyen – a növények függvényében –  biztosítjuk a termőföldet az optimális fejlődés érdekében.

Díszkavics, kéreg

A könnyű fenntarthatóság érdekében gyakran javasoljuk az ágyások geotextillel való borítását, valamint az esztétika szempontjából elmaradhatatlan pár centiméter vastag kavics- vagy kéregréteget.

Gyepesítés

Gondos talajelőkészítés előzi meg, hogy a fűmag/gyepszőnyeg simára gereblyélt, finom termőföldre kerüljön. A fűmaggal bevetett terület megfelelő körülmények mellett (hőmérséklet, víz) 2-3 hét múlva lesz füves terület, míg a gyepszőnyeggel azonnal zöld pázsitos az udvar.

gyepesites

Kerti világítás

kertivilagitas

A kültéri lámpák, a térkőbe helyezhető Led-ek ugyanúgy a kert hangulatteremtő elemei, mint a növények, a bútorok.

A beépített világítás kivitelezése mindig hosszú folyamat, hiszen már az első lépésekben elkezdődik a vezetékek helyének kijelölése, helyretétele, de végigkíséri a beépíthető LED világítás révén a térkövezést, a támfalépítést és növényeket megvilágító lámpák esetén az ültetést is. Sőt sok esetben a gyepbe is kerülnek hangulatlámpák, így bátran kijelenthetjük, hogy az egész kivitelezés során tart a beszerelés.

Kerti bútorok

A kertek kiegészítői és hangulatteremtő elemei, legyen szó padokról, asztalokról, pihenőágyakról. A bútorok beszerzését, összerakását vagy adott esetben elkészítését is vállaljuk.

A kivitelezés során igyekszünk a tájépítészeink által kidolgozott tervek megvalósítására, figyelve a különböző szakágak feladatainak összehangolására. Cégünk jól felszerelt gépparkkal rendelkezik, mely jelentős mértékben hozzájárul a gyors és hatékony munkavégzéshez.

kertibutorok

A kivitelezés során igyekszünk a tájépítészeink által kidolgozott tervek megvalósítására, figyelve a különböző szakágak feladatainak összehangolására. Cégünk jól felszerelt gépparkkal rendelkezik, mely jelentős mértékben hozzájárul a gyors és hatékony munkávégzéshez.